Mailarkiv september 2022

September                                                                              [Senast ändrad 2022-10-10]

27:e Månadsbrev September
Ordföranden har ordet:
Tack för de två väl genomförda konserterna i Lerum och på Rydals herrgård.Texterna satt och rörelserna mindes vi (i stort sett). Det blev väldigt lyckat trots att förberedelserna hade en del att önska. Scen skulle vara klar och gradänger skulle finnas på plats när vi skulle anlända. Men vi kavlade upp ärmarna och fixade det själva. en eloge till kören för gott mod och humör.
Nu har vi börjat vår resa mot julkonsert och det ska bli spännande, framför allt att sjunga Juloratoriet. Vi har dock inte all tid i världen till vårt konsertdatum utan vi får hjälpa till själva med att öva hemma och vara väl förberedda på repetitionerna.
Det kan också bli så att vi behöver utöka repetitionstiden på måndagar och kanske något mer reptillfälle. Det kommer att utkristalliseras på vägen.
Nu blickar vi framåt och kör så det ryker!
Rodi
Styrelsen Informerar:
Höstens aktiviteter

  • Öppet rep 26/9
  • Högmässogudtjänst 3/10
  • Heldagsrep 22/10 10-16 med efterföljande middag kl 17
  • Högmässogudtjänst 13/11
  • Pubkväll 18/11
  • Rep i Örgryte nya kyrka med musiker 5/12 18-22
  • Julkonsert 10:e december i Örgryte nya kyrka.

Heldagsrepet behöver flyttas från den 15 till 22/10 då Bo Glembring inte kan vara med den 15:e. Behov kommer att finnas att dela upp kören och då behövs två dirigenter. I samband med heldagsrepet kommer det finnas möjlighet att äta middag på en restaurang i närheten. Anmälan till middagen kommer i ett separat mail inom kort.
Julkonserten. Styrelsen har beslutat att genomföra Juloratoriets första sats med musiker (stråkar, trumpeter puka). Det innebär en del kostnader men vi kommer ändå att gå med vinst. Men då gäller det att vi säljer många biljetter och att vi börjar jobba med det direkt. Vi har beslutat att biljettpriset för konserten blir 200 kr och 100 kr för barn under 12 år.
Sätt igång att promota, sälja in och fiska efter konsertbesökare redan idag.
Biljetter kan beställas antingen genom att ni själva tar hand om det och har koll eller via biljett@lodola.se
Klubblokalen kostar väldigt mycket pengar och vi vill se över möjligheterna till en annan lösning/lokal/förvaring. Styrelsen undrar om det finns några i kören som kan tänka sig att ingå in en projektgrupp och jobba med detta? Intresserade kan maila sitt intresse till info@lodola.se.
Hälsningar Styrelsen

23:e Stoppa eventuella pressar
Kära kör!
Vi kommer inte att sjunga den svenska texten till Candlelight Carol (Stjärneljus, änglaljus). Istället skall den sjungas på engelska, originalspråket. Den versionen ligger nu överst på hemsidans notavdelning.
Hoppas att ingen hann skriva ut den svenska.
Vänliga hälsningar
Thomas

17:e Ännu en ny not
Kära kör!
Tack för en trevlig kväll i klubblokalen igår.
Det finns nu en ny julsång att ladda ned från hemsidan. Denna + Led mig Gud skall skrivas ut tills på måndag.
De två sångerna som skall skrivas ut är alltså:
Dormi Jesu (julsång)
Led mig Gud (ersätter Helige Mikaels kampsång).
Vad Dormi Jesu beträffar, behöver ni inte skriva ut sidan 1, som bara är en omslagssida.
Vänliga hälsningar
Thomas

14:e Min drakkamp del 2
Kära kör!
Tack för i måndags, och för den tapper- resp. uthållighet med vilken ni tog er an Helige Mikaels kampsång. Efteråt kom jag till slutsatsen att detta stycke tar på tok för mycket tid i anspråk, och att vi härigenom inte kommer att kunna göra den rättvisa efter de två repetitioner som återstår. Man skall i detta sammanhang komma ihåg att vi inte hann börja på de svåraste delarna, på sidan 4-5, i måndags.
Erland är nu kontaktad, och han har full förståelse för att det blev såhär denna gång. Istället har han tagit fram ett nytt stycke, som ersätter hans komposition. Den finns nu på vår hemsida, och skall skrivas ut till på måndag. Det kommer eventuellt fler julnoter under helgen.
Vänliga hälsningar
Thomas

9:e Högmässorna hösten 2022
Kära kör!
Vi har nu fått datum för höstens gudstjänster i Örgryte Nya kyrka (=vårt sätt att betala lokalhyra i Församlingshemmet). Att jag i rubriken skrivet Högmässorna inom citationstecken, beror på att bägge tillfällena är nattvardsfria gudstjänster, s.k. högmässogudstjänster. (Högmässogudstjänst = gudstjänst utan nattvard, Högmässa = gudstjänst med nattvard)
De aktuella datumen är 2 oktober resp. 13 november.
Vi kommer att repetera oktobers repertoar redan nu på måndag. Noterna finns på hemsidan, vänligen skriv ut.. När du ändå är inne på hemsidan, anmäl ditt deltagande/ev. icke deltagande (under Närvaroanmälan).
Ett av de tre styckena är komponerat av Erland själv. Spännande!
Vänliga hälsningar
Thomas

2:e Två viktiga saker

Kära kör!
På måndag börjar våra julförberedelser, genom att vi känner på delar av musikutskottets förslag till repertoar den 10/12. Skriv ut till repet den 5:e.
Vi saknar intresseanmälan till den eventuella paddsången, främst på herrsidan, där blott en person har sagt ja. Snälla, anmäl så snabbt ni bara kan!
Vi ses på söndag!
Vänliga hälsningar
Thomas